Naar het activiteiten overzicht

Media Ukkie Dagen 2021

vrijdag 26 maart 2021, 00:00 tot vrijdag 2 april 2021, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Over de Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. We geven antwoord op vragen, zoals: hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?

Doe mee!

Kom in actie en sluit met jouw bibliotheek, onderwijsinstelling, kinderopvang of opvoedorganisatie aan bij de Media Ukkie Dagen 2021 door het organiseren van een activiteit. Samen werken we aan een Nederland waar iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden.

» Voor meer informatie over hoe je aan kan sluiten bij de campagne, kun je naar mediaukkiedagen.nl

Laat zien dat je meedoet aan de Media Ukkie Dagen met jouw bibliotheek, kinderopvang, onderwijsinstelling of organisatie en gebruik de toolkit met het campagnemateriaal. Alle materialen zijn gratis te downloaden en vrij te gebruiken in het kader van de Media Ukkie Dagen. Vergeet de campagne ook zeker niet te delen via de hashtag! #MUD21

» Meer informatie en de toolkit vind je hier