Naar het activiteiten overzicht

Media Ukkie Dagen 2022

Friday 25 March 2022, 00:00 tot Friday 1 April 2022, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Met de Media Ukkie Dagen vraagt Netwerk Mediawijsheid jaarlijks aandacht van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs.

De Media Ukkie Dagen 2022 zullen van 25 maart tot en met 1 april 2022 plaatsvinden.

Over de Media Ukkie Dagen

Netwerk Mediawijsheid heeft tot doel om de mediawijsheid in Nederland te bevorderen. Tijdens de Media Ukkie Dagen ligt de focus op jonge kinderen van 0 t/m 6 jaar, hun ouders en (professionele) opvoeders. Met de campagne wil Netwerk Mediawijsheid hen bewust maken van de vele kennis die er al is op het gebied van mediaopvoeding. Zij wil concrete handvatten bieden om hier thuis mee aan de slag te gaan.

Ieder jaar spelen de netwerkpartners van Netwerk Mediawijsheid, zoals mediacoaches, CJG’s, kinderdagverblijven en bibliotheken, een belangrijke rol in de campagne. Zij organiseren activiteiten en dragen gezamenlijk de campagneboodschap uit

Kijk op mediaukkiedagen.nl voor het laatste nieuws. Volg Netwerk Mediawijsheid op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte.