Naar het activiteiten overzicht

Media Ukkie Dagen 2024: Ontspannen met media

Friday 5 April 2024, 00:00 tot Friday 12 April 2024, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

De datum van de Media Ukkie Dagen 2024 is bekend. Van 5 t/m 12 april besteedt heel Nederland hopelijk weer extra aandacht aan mediaopvoeding voor kinderen van 0 t/m 6 jaar. 

Met de Media Ukkie Dagen vraagt Netwerk Mediawijsheid jaarlijks aandacht van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs.

Ontspannen met media

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen.

Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn. Gelukkig zijn er ouders, vrienden, familie en opvoeders om onze kleintjes regelmatig op een gezonde manier te helpen ontspannen. Met, en zonder media.

Om kinderen en opvoeders hierbij te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 over de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips vinden je kind en jij de juiste balans voor jullie situatie. En op tal van manieren leer je tijdens de campagne meer over hoe media kunnen helpen bij het creëren van rust, en wanneer je kind misschien beter even zonder kan.

Doe jij mee aan de Media Ukkie Dagen in 2024?

Wil je op de hoogte blijven van nieuws rondom de Media Ukkie Dagen 2024? Wil je inspiratie, of bijdragen? Hou dan de website mediaukkiedagen.nl in de gaten. Abonneer je op onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.