Naar het activiteiten overzicht

Mediacollege Beeld en Geluid – Protest en media: één jaar na #BLM

woensdag 26 mei 2021, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op woensdag 26 mei organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid het Mediacollege ‘Protest en media: één jaar na #BLM’.

De hashtag #BlackLivesMatter ging viral en Instagram stond vol met zwarte vierkantjes. Pleinen vulden zich met mensen die hun vuisten in de lucht staken: in het voorjaar van 2020 werd er actie gevoerd tegen politiegeweld en (institutioneel) racisme. In een jaar dat beheerst werd door COVID-19, wist de BlackLivesMatter-beweging het publieke debat voor even over te nemen.

Naomie Pieter is (queer-)activist, choreograaf en mede-organisator van het eerste Black Lives Matter-protest in Amsterdam. Een jaar later kijkt zij terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de beweging. Aan de hand van het archief van Beeld en Geluid kijkt Naomie naar protestbewegingen uit heden en verleden en onderzoekt ze de kracht van protestbewegingen en de media.

Praktische informatie

Het Mediacollege Protest en media: één jaar na #BLM vindt plaats op woensdag 26 mei van 20.00 tot 21.15 uur. Het event is gratis en vindt online plaats. Bekijk voor meer informatie de website van Beeld en Geluid.