Naar het activiteiten overzicht

Mediafestival 2016

dinsdag 22 november 2016, 00:00 tot vrijdag 25 november 2016, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
raadhuisplein, hoofddorp

De toenadering tussen mens en media is in een nieuwe fase terecht gekomen. Robots nemen het werk van mensen over, online en offline werelden versmelten. Maar wat heeft deze toenadering eigenlijk voor gevolgen? Waar liggen de kansen, en waar de risico’s? Hoe heeft mediatechnologie invloed op je gedrag? Wat moeten we weten, kunnen of begrijpen om deze ontwikkeling goed te kunnen duiden? En welke positie neem je in ten opzichte van media?

Tijdens het Mediafestival in het Cultuurgebouw in Hoofddorp komen leerlingen van het voortgezet onderwijs in aanraking met mediakunst en ontdekken ze hoe je kritisch en creatief om kunt gaan met de mogelijkheden van media.

In een intensief programma van 3,5 uur gaan leerlingen actief aan de slag met bovenstaande vragen. Ze nemen deel aan een of twee workshops en bekijken een filmprogramma met animatiefilms en documentaires over controle en media-technologie. Tot slot is er een discussie en een optioneel tentoonstellingsbezoek in Galerie De Meerse.

Meer informatie

Wanneer een klas deelneemt aan het Mediafestival is er de keuze voor een ochtend- of middagprogramma. De kosten bedragen € 15,- per leerling. Scholen kunnen zich online aanmelden.

Lees hier meer over het festival.

Naast het programma voor middelbare scholieren worden in het kader van het Mediafestival de volgende activiteiten georganiseerd:

Ontwerpwedstrijd

In het kader van het Mediafestival is tevens een ontwerpwedstrijd georganiseerd voor leerlingen.

Tentoonstelling Mediakunst

Tijdens het Mediafestival is er dit jaar voor het eerst een Mediakunst-tentoonstelling in Het Cultuurgebouw. De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Rabobank. Maandag 21 november om 15:30 uur is de feestelijke opening en de tentoonstelling is vanaf dan tot en met 25 november gratis te bezoeken.

Bijscholing docenten

Op maandagmiddag 21 november van 16:00 tot 18:00 uur is er een docentenbijscholing over nieuwe ontwikkelingen in media en technologie. Je krijgt inspiratie en praktische tools aangereikt van media-expert Michiel Koelink (Amsterdam Technology Lab). De kosten bedragen €25,- per docent.