Naar het activiteiten overzicht

Mediafestival 2017

maandag 20 november 2017, 00:00 tot vrijdag 24 november 2017, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Raadhuisplein 9, Hoofddorp

Van 20 t/m 24 november vindt tijdens de Week van de Mediawijsheid de derde editie van het Mediafestival plaats in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

De technologie ontwikkelt zich snel en geeft veel mogelijkheden voor de toekomst. Word jij aangestuurd door de technologie? Of ben jij de baas? Waar liggen jouw grenzen van privacy? Kan je tegenwoordig op twee plekken tegelijk zijn? Kunstenaars en ontwerpers spelen een belangrijke rol bij het onderzoeken van deze grenzen en (on)mogelijkheden die digitale ontwikkelingen met zich meebrengen.

Tijdens het Mediafestival worden leerlingen aan de hand van interactieve mediakunst, creatieve workshops en bijzondere films, uitgedaagd om nieuwe toepassingen en materialen te onderzoeken en kritisch te kijken naar hun eigen leefwereld. De programmering van het Mediafestival 2017 is geïnspireerd door experimenten die kunstenaars en ontwerpers uitvoeren met nieuwe technologieën en de vragen die zij stellen bij hun werk. Zij kunnen als geen ander de leerlingen inspireren en vol passie mee nemen in deze nieuwe wereld.

Workshops

Slimme stoffen
Mode wordt gemaakt met naald en draad, maar de kleding die je draagt kunnen nog veel meer slimme functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan oplichtende kleding in het donker of je telefoon opladen in je jaszak. Leerlingen ontdekken hoe digitale technieken geïntegreerd kunnen worden in kleding en ontwerpen zelf een heel bijzonder kledingstuk.

Holo-karaoke
Altijd al met een groot idool op het podium willen staan? In de Holo-karaoke krijg je de kans om samen op te treden. Leerlingen kiezen een 3D animatie uit van een artiest en ontwerpen een te gekke achtergrond voor een optreden… En dan is het showtime. Met de speciale hologram techniek word je gefilmd terwijl je de grootste hit van de artiest meezingt.

Verleg de grenzen van het 3D printen
Een 3D printer is op het eerste oog indrukwekkend, maar heeft ook veel beperkingen. Maar wat is 3D eigenlijk? En kan je ook met iets anders printen dan alleen plastic? De leerlingen ontdekken wat je nog meer kan met de bijzondere printtechniek. Experimenteren met de (on)mogelijkheden van 3D ontwerpen en printen.

Meer informatie

Meer informatie over de overige workshops zijn te vinden op de website van het Cultuurgebouw.

Scholen kunnen kiezen voor een ochtend- of middagprogramma. Tijdens het programma volgen de leerlingen twee workshops van 1 uur, bekijken een bijzondere film en bezoeken ze de interactieve mediakunst tentoonstelling in Galerie De Meerse.

Aanmelden

De kosten per leerling zijn €12,50. Meld je aan via deze link.