Naar het activiteiten overzicht

MediaLab Festival

donderdag 15 juni 2017, 09:00 tot vrijdag 16 juni 2017, 17:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, Den Bosch

Cubiss organiseert samen met Cinekid en de Brabantse bibliotheken dit jaar voor de tweede keer het tweedaagse MediaLab Festival in Brabant op drie locaties.

Het MediaLab festival is een interactieve en digitale speeltuin waarin leerlingen kennis maken met techniek, ICT en mediawijsheid door diverse mini workshops. Zo kunnen zij hun eigen virtual reality brillen maken, ontdekken wat er komt kijken bij presenteren, een hologram van zichzelf maken, eigenwijze robots bouwen, plaatsnemen in de bioscoop van de toekomst, lossen zij problemen op met apps en voeren zij allerhande mediaopdrachten uit. Kortom; het MediaLab Festival laat je de meerwaarde van Techniek, ICT, Creativiteit, Mediawijsheid en dus 21e eeuwse vaardigheden zien. Ervaar zelf hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk kunnen verrijken en dat het best eenvoudig is. Van inspireren tot creëren in de klas. Leerlingen van groep 6 t/m 8 en leerkrachten kunnen zich verwonderen en laten inspireren.

Voor wie

Basisschoolleerlingen groep 6 t/m 8 en hun leerkrachten, docenten van de pabo’s, hun studenten en de stageklassen van de studenten en voor de mediacoaches, onderwijsspecialisten en leesconsulenten van de Brabantse bibliotheken.

Locaties en data

Klik op onderstaande locaties om alle workshops en ronde tijden te bekijken.

Het MediaLab Festival wordt ook georganiseerd op:

27 en 28 juni , Automotive Campus in Helmond

21 en 22  november, Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur