Naar het activiteiten overzicht

MediaPakt Meet-up: Digiwijs in het vmbo

dinsdag 19 maart 2019, 15:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Udens College (locatie vmbo), Kleinveld 25, 5401ZW Uden

Op 19 maart is er weer een MediaPakt Meet-up, deze keer op het Udens College. De digitale vaardigheden van leerlingen in het voortgezet onderwijs staan centraal.

ICT speelt een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij en naar verwachting wordt het steeds belangrijker om met computers om te gaan. De digitale vaardigheden van leerlingen zijn echter minder goed dan zij zelf denken.

Kinderen van hoger opgeleide ouders leren thuis meer over de digitale wereld dan hun leeftijdsgenootjes met lager opgeleide ouders. Als we willen dat alle leerlingen goed voorbereid worden op hun (digitale) toekomst, is het de hoogste tijd om ook op school in te zetten op digitale vaardigheden, aldus de organisatie. Tijdens deze Meet-up gaan aanwezigen met elkaar in gesprek over hoe je dit aanpakt en waar je begint.

Programma

Het programma ziet eruit als volgt:

  • Om 15.00 uur staan koffie en thee klaar
  • Welkom door Cubiss en Udens college
  • Thomas Ceelen (Docent Digiwijs & ICT) vertelt over het vak Digiwijs op het Udens College
  • Stichting Digisterker heeft met het programma ‘Doe je digiding!’ een lesprogramma ontwikkeld voor jongeren in het (v)mbo, om hen te leren omgaan met de digitale overheid. Programmaleider Angeliek van der Zanden vertelt erover
  • Ervaringen en kennis delen
  • 17.30 uur: afronding

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website.

MediaPakt is het lerend netwerk over digitale geletterdheid in het onderwijs. Meer dan 200 professionals uit de onderwijs- en bibliotheeksector delen hier hun kennis en ervaring.