Naar het activiteiten overzicht

#MNX20: digitale aftrap themajaar All inclusive

Tuesday 26 May 2020, 10:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

De Mediawijsheid Netwerk Experience (MNX) is dit jaar in plaats van een fysiek evenement in Beeld en Geluid, een digitaal startschot voor het thema All inclusive – Hoe doen we dat?. Dit thema krijgt een jaar lang aandacht, eindigend op de #MNX21.

Het hele jaar vind je op mediawijzer.net/mnx materiaal om mee aan de slag te gaan, waaronder een videokeynote van Aminata Cairo (Haagse Hogeschool), bijdragen van netwerkpartners en een inspiratiedossier met handige tools.

Over het thema

De missie van ons netwerk is: “Iedereen mediawijs”. Dat staat voor een Nederland waarin iedereen mediawijs is – of bezig is om dat te worden. Een Nederland waar mensen de voordelen van media kunnen benutten, terwijl ze de risico’s ervan kunnen vermijden.

Door de coronacrisis hebben mensen massaal en in recordtijd een vracht aan nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van (online) media opgedaan. Nu is het moment om door te pakken als netwerk en al die mensen ook de nodige mediawijsheid bij te brengen.

Maar hoe gaan we daarbij om met verschillen tussen mensen? Elk mens heeft door de jaren heen een eigen manier van omgaan met media opgebouwd. Dit hangt samen met bijvoorbeeld levensfase, scholing, culturele achtergrond, religie, gender of maatschappelijke positie. We zullen moeten aansluiten op ieders persoonlijk ‘mediaverhaal’. Hebben wij als organisaties en netwerk wel in huis wat nodig is om op al die verschillende verhalen in te kunnen spelen? Deze vraag roept om zelfreflectie en een kritische blik op hoe wij onszelf organiseren.

» Lees meer

Wat doet jouw organisatie?

Door als netwerk een representatievere afspiegeling van de Nederlandse samenleving te vormen, vergroten we de kracht van het netwerk maken we Nederland makkelijker, sneller en creatiever mediawijs. Wat daarvoor precies nodig is, gaan we met elkaar onderzoeken, ontdekken en realiseren.

Op naar een representatief netwerk. Doe je mee? Deel hier je vragen, ideeën of voorbeelden.

Meer informatie

Alle informatie vind je op mediawijzer.net/mnx.