Naar het activiteiten overzicht

Mediawijzer met Schoolstudio – Aan de slag met beeld en geluid

zaterdag 26 november 2016, 10:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1 Hilversum

Op zaterdag 26 november 2016 organiseert Schoolstudio een creatieve en inspirerende dag in Beeld en Geluid voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers die zelf filmpjes, geluids/muziek-opnames, stop motions, foto bewerking en/of digitale decors willen maken. Doel is dat iedere deelnemer naar huis gaat met de mogelijkheid deze (nieuwe) vaardigheden in te zetten in de eigen groep, passend bij het eigen les- of activiteitenprogramma. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het maken van een eigen journaal of radio-programma, het (laten) maken van mini-documentaires (in plaats van een spreekbeurt), een trailer over een favoriet boek of een speelfilm of stopmotion filmpje maken als (vakantie)programma in de BSO. Na een introductie van onze werkwijze en de diverse tools gaat iedere deelnemer aan de slag met inspirerende opdrachten op het gebied van film, foto, geluid en muziek. De medewerkers van Schoolstudio zijn de hele dag actief aanwezig voor de begeleiding en vragen op creatief, didactisch en technisch gebied. Aan het einde van de dag bekijken en bespreken we samen de resultaten.

Deze dag vindt plaats in Beeld en Geluid in Hilversum (Studio Beng). De kosten (incl. lunch, koffie/thee, tussendoortjes en borrel) zijn 90 euro (als je je eigen iPad meeneemt) of 100 euro (als je van ons een iPad leent).

Programma

10:00 – 10:15 Ontvangst met koffie en thee
10:15 – 11:00 Welkom en uitleg
11:00 – 12:30 Werksessie (naar keuze individueel of in een groepje)
12:30 – 13:30 Lunch
13:30 – 15:30 Werksessie (naar keuze individueel of in een groepje)
15:30 – 16:00 Afsluiting en evaluatie
16:00 – 17:00 Napraten met borrel

Over Schoolstudio

Nicolette de Gooijer heeft jarenlang ervaring in het basisonderwijs en de naschoolse opvang, is een creatieve denker en ontwikkelaar van steeds nieuwe projecten en ziet altijd kans om ieders talent in te zetten. Ze heeft veel ervaring met het verzorgen van teamtrainingen en workshops voor leraren en pedagogisch medewerkers.

Arno Rodenburgh is het muzikale, creatieve en technische brein achter Schoolstudio. Zijn jarenlange ervaring met muziek, geluid- en beeldbewerking gebruikt hij nu bij de opnames en bij het editen en monteren van de diverse producties, waarbij de “special effects” zijn grote belangstelling hebben. Tevens is hij actief als muzikant (gitaar, piano, zang) en songwriter.

Schoolstudio is netwerkpartner van Mediawijzer.net.

Meer informatie

Voor wie: Leraren po en vo en pedagogisch medewerkers

Wanneer: Zaterdag 26 november van 10:00 – 16:00/17:00 uur

Waar: Beeld en Geluid Hilversum, Studio BenG2

Kosten: 90 euro (inclusief lunch, eigen iPad mee), 100 euro (inclusief lunch en leen-iPad)

Aanmelden: Mail naar [email protected] met daarin je naam, het werkveld (po, vo of kinderopvang) en de organisatie waar je werkzaam bent. Vermeld erbij of je een iPad van ons wilt gebruiken. Je ontvangt dan een ontvangstbevestiging met factuur.

iPad zelf meenemen of lenen

Er zal grotendeels gewerkt worden met tools op de iPad. Neem, als je daarvoor in de gelegenheid bent, je eigen iPad mee. Zorg dat je ook je wachtwoord meeneemt om nieuwe (gratis) apps te installeren. Als je zelf geen iPad hebt dan kunnen wij deze verzorgen. We vragen hiervoor een extra bijdrage van 10 euro.

Bereikbaarheid

Beeld en Geluid is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op loopafstand ligt het NS station Hilversum Mediapark. Door de loopbrug en via het Mediapark is Beeld en Geluid goed te bereiken (10-15 min. lopen). Er kan tegen betaling geparkeerd worden op het parkeerterrein van het Mediapark (1,50 per 50 minuten).