Naar het activiteiten overzicht

Meetup Digitale Identiteitslab

donderdag 8 november 2018, 16:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Logius, Wilhelmina van Pruisenweg, Den Haag, Nederland

Op donderdag 8 november organiseert Het Digitale Identiteitslab, een samenwerking tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Vereniging Nederlandse gemeentes en Waag, een meetup met als onderwerp: digitale identiteit. De meetup is bedoeld voor alle Nederlanders, jong en oud, digitaal geletterd of niet, en heeft als doel de aanwezigen mee te nemen in een reis waarin het begrip digitale identiteit begrijpelijk, bruikbaar en toegankelijk wordt.

Het belang van digitale identiteit

Langzamerhand speelt een groot gedeelte van ons maatschappelijk leven zich digitaal af. We communiceren via sociale media, bankieren online, kopen goederen via het internet en doen online zaken met de overheid. Een digitale identiteit is een steeds complexer maar belangrijker begrip geworden, aldus de organisatie.

Deze meetup vindt plaats bij Logius, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de officiële Nederlandse digitale identiteit: DigiD. Vanuit het Digitale Identiteitslab worden ook andere vormen van digitale identiteit verkend, onderzocht en getest. Door verschillende evenementen, sprints en meetups te organiseren, probeert het lab een brede maatschappelijke visie op te halen rond het begrip digitale identiteit.

Programma

Tijdens deze interactieve meetup zullen eerste bevindingen van het lab worden gedeeld en wordt de discussie gevoerd over de richting die het concept digitale identiteit op zou moeten gaan. Wat werkt er goed aan DigiD? Wat missen we nog? Gaan we richting meerdere identiteiten, decentrale opslag, attribuut gebaseerde toegang of toch één ‘digitale kluis’ waar de overheid op past?

Meer informatie

De meetup bijwonen? Aanmelden is gratis. Meer informatie vind je op de website.