Naar het activiteiten overzicht

MISDOOM 2020

maandag 26 oktober 2020, 08:30 tot dinsdag 27 oktober 2020, 17:10

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Nepnieuws, social bots, desinformatie, filterbubbels, deepfakes: deze en nog veel meer onderwerpen zullen worden besproken tijdens MISDOOM (‘Multidisciplinary International Symposium on Disinformation in Open Online Media’) 2020. Dit internationale, multidisciplinaire symposium focust zich op de verspreiding van desinformatie in open online media. Het tweedaagse symposium vind plaats van 26 t/m 27 oktober. Alle lezingen en presentaties zullen Engelstalig zijn.

Programma

Het symposium biedt een divers aanbod aan sprekers en presentaties. De onderwerpen van de presentaties lopen uiteen van de belangrijkste actoren van de verspreiding van desinformatie, tot filterbubbels en van pseudowetenschap tot de mogelijke oplossingen om de feiten te waarborgen en verspreiding van nepnieuws te dempen. Het volledige programma vind je hier. Een gedetailleerd overzicht van alle sprekers en exacte onderwerpen vind je hier. Naast de presentaties is er ook ruimte voor netwerksessies.

Praktische informatie

Het symposium MISDOOM 2020 vindt plaats van 26 t/m 27 oktober. Registratie voor het symposium is gratis. Het symposium zal dit jaar online plaatsvinden.