Naar het activiteiten overzicht

(Mis)informatie in Verkiezingstijd – Beeld & Geluid

dinsdag 7 november 2023, 00:00 tot zondag 10 december 2023, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Van 7 november tot en met 10 december wordt er met een tijdelijke installatie in het Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum aandacht besteed aan (mis)informatie tijdens de verkiezingen. Op 22 november 2023 zijn er Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Hoe zorg je ervoor dat je straks je keuze baseert op betrouwbare informatie? 

Deze installatie vraagt aandacht voor (mis)informatie in verkiezingstijd en hoe jouw keuzes hierdoor worden beïnvloed. In de aanloop naar de verkiezingen strijden politieke partijen met meningen, feiten en cijfers om je aandacht en je stem. Van vertrouwde televisie en radio tot de nieuwste trends op sociale media, politieke partijen halen alles uit de kast om hun doelgroep te bereiken. In deze chaos van informatie kan het een uitdaging zijn om te bepalen hoe je écht jouw stem vormt. Deze tijdelijke tentoonstelling is ontwikkeld door Beeld & Geluid in samenwerking BENEDMO, Pointer, NPO Kennis, isdatechtzo.nl en Netwerk Mediawijsheid.

Op isdatechtzo.nl vind je nog meer uitleg, filmpjes en tips die je kunnen helpen. Over hoe beeldvorming werkt bijvoorbeeld. Maar ook over hoe je kritisch kijkt naar cijfers, twijfel over wetenschap en de rol van desinformatie tijdens verkiezingen. Met deze verhalen, vol uitleg en tips, blijf je de baas over je eigen mening.

Praktische informatie

De installatie is te zien t/m 10 december 2023 in Beeld en Geluid in Hilversum. Museumtickets zijn via deze link verkrijgbaar. Bezoek voor meer informatie de website van Beeld en Geluid.