Naar het activiteiten overzicht

Mediawijsheid Netwerk Experience (MNX)

Tuesday 21 May 2019, 10:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, Hilversum, Nederland

Op dinsdag 21 mei vindt een nieuwe editie van de Mediawijsheid Netwerk Exerience (MNX) plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Thema

Het thema van de Mediawijsheid Netwerk Experience (MNX) dit jaar gaat over jou, over ons, over mensen. Over onze gedeelde waarden, de manier waarop we met elkaar omgaan, van elkaar leren, met elkaar werken en samenleven in een wereld die continu verandert. In deze wereld blijkt mediawijsheid voor steeds meer mensen van steeds grotere betekenis. MNX19 gaat over de waarde(n) van mediawijsheid. Dit thema richt zich op de veranderde wereld van nu en de veranderende wereld van morgen.

Dit is de MNX

De Mediawijsheid Netwerk Experience (MNX) is het jaarlijkse mediawijsheid netwerkevent. Een uitgelezen moment voor professionals om bij te praten over mediawijsheid in praktijk en beleid en van elkaar te leren. De MNX wordt georganiseerd door het Netwerk Mediawijsheid.

Centraal staan de drie programmalijnen waar het Netwerk Mediawijsheid vanaf 2019 op inzet: Jongeren, Volwassenen en Begeleiders van kwetsbare groepen. Laat je op de MNX inspireren door de diversiteit aan sprekers en sessies, ontmoet, leg verbinding en ontdek nieuwe dwarsverbanden.

Over Netwerk Mediawijsheid

Het Netwerk Mediawijsheid is in 2008 opgericht op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bij het netwerk zijn meer dan 1000 organisaties, bedrijven, zelfstandig professionals en instellingen aangesloten, allen actief op het gebied van mediawijsheid. Denk aan ict-bedrijven, bibliotheken, culturele instellingen, mediacoaches, lesmateriaalontwikkelaars, uitgeverijen, onderzoeksinstituten, mediaproducenten – en platformen, onderwijsinstellingen en zorg- en welzijnsorganisaties.

Het netwerk heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om met name kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven – met mooie resultaten. De noodzaak om in mediawijsheid te investeren is echter niet kleiner geworden, maar eerder groter. Mediawijsheid is in toenemende mate van belang voor een welvarende samenleving en goed functionerende democratie. Voor iedereen. Het maakt dat Nederlanders op slimme manieren deel kunnen nemen aan de mediasamenleving.

Sfeerimpressie 2018

In 2018 was het thema van de MNX: De perfecte wereld!. Op deze feestelijke editie vierden we samen het 10-jarig bestaan van het netwerk van Mediawijzer.net en verkenden we samen via sessies de toekomst voor de volgende 10 jaar mediawijsheid. Daarnaast gaven sprekers vanuit verschillende achtergronden hun visies. Welke ontwikkelingen zien zij op het gebied van de digitale kloof, wereldbeeld, identiteit en veiligheid?

» Lees het verslag en download de presentaties
» Alle foto’s vind je op Flickr
» Bekijk de aftermovie

Meer informatie

Meer informatie over het programma en het thema van de MNX vind je op de eventsite. Heb je vragen over de MNX? Neem contact op via info@mediawijzer.net.