Naar het activiteiten overzicht

Media Ukkie Dagen 2022: Inspiratiewebinar voor bibliotheken

donderdag 20 januari 2022, 15:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Hoe draag je bij aan de Media Ukkie Dagen 2022? Netwerk Mediawijsheid, KB, Cubiss en het SPN kernteam organiseren een inspiratiewebinar over de Media Ukkie Dagen. Deze is bedoeld voor bibliotheken en wordt gehouden op 20 januari 2022 van 15.00 uur tot 16.30 uur.

De Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april 2022) zijn een initiatief van Netwerk Mediawijsheid om aandacht te vragen voor de mediaopvoeding van kinderen van 0-6 jaar. Het thema dit jaar is: ‘Swipe, stap, sprong’.  De inspiratiewebinar is bedoeld voor bibliotheekmedewerkers die zich bezighouden met het mediagebruik van 0- tot 6-jarigen.

Programma

Tijdens de inspiratiewebinar geeft Netwerk Mediawijsheid uitleg over de Media Ukkie Dagen, met veel tips hoe bibliotheken hier aan kunnen bijdragen. Drie bibliotheken leggen uit hoe zij hun activiteiten rondom de MUD vormgeven. Daarnaast gaat Toos van den Beuken, van Bibliotheek Helmond-Peel, een presentatie geven over meertaligheid en hoe je deze doelgroep kunt bereiken met het oog op de Media Ukkie Dagen. Na afloop wordt de vernieuwde actiegids voor bibliotheken vrijgegeven. Deze gids is een leidraad voor bibliotheken om aan de slag te gaan met deze campagne.

Praktische informatie

De inspiratiewebinar over de Media Ukkie dagen 2022 wordt op donderdag 20 januari 2022 van 15 uur tot 16.30 uur gegeven. Meld je hier aan, het maximum deelnemers is 150. Deelnemers die zich hebben aangemeld, ontvangen in de week van 20 januari 2022 een mail met de link naar de webinar.