Naar het activiteiten overzicht

Media Ukkie Dagen 2022: Inspiratiewebinar voor onderwijs en opvang

dinsdag 8 februari 2022, 19:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op dinsdag 8 februari van 19.30 uur tot 20.30 uur organiseert Netwerk Mediawijsheid in het kader van de Media Ukkie Dagen 2022 een inspiratiewebinar voor onderwijs en opvang. Floortje Jansen, Thomas van Rest en Anne Everloo praten het onderwijs en de kinderopvang in een uur bij over de campagne en de mogelijkheden voor jouw organisatie. Ook delen experts Denise Bontje en Marije Lagendijk hun ervaring en plannen voor aankomend jaar. 

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding is nodig. (Gast-)ouders hebben ook veel vragen over het mediagebruik van hun kind. Misschien komen ze met deze vragen ook wel bij jou? 

Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) vraagt Netwerk Mediawijsheid een week lang extra aandacht voor het belang van mediaopvoeding bij kinderen van 0-6 jaar. En krijgen ouders antwoord op vragen, zoals: Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Praktische informatie

De webinar vindt online plaats op dinsdag 8 februari, van 19.30 tot 20.30 uur. Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je wel samen optrekken in het kader van de campagneweek? Stuur dan een mail naar [email protected].

Aanmeldingen voor deze webinar zijn gesloten. Wil je je toch nog aanmelden? Stuur dan een mail naar het Infopunt.