Naar het activiteiten overzicht

MuseumPOD Beeld & Geluid – Desinformatie in verkiezingstijd

dinsdag 28 mei 2024, 10:00 tot maandag 17 juni 2024, 17:00

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Op 6 juni 2023 vinden de Europese Parlementsverkiezingen plaats. Hoe zorg je ervoor dat je straks je stem baseert op betrouwbare informatie? Om mensen te helpen om een goed geïnformeerde keuze te maken presenteert Beeld & Geluid een MuseumPOD over desinformatie in verkiezingstijd. De POD is vanaf dinsdag 28 mei te bezichtigen in het Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum. 

Deze tijdelijke tentoonstelling is ontwikkeld door Beeld & Geluid in samenwerking BENEDMO, Pointer, NPO Kennis, isdatechtzo.nl en Netwerk Mediawijsheid. In de POD komen verschillende elementen aan bod:

  • Kijk de prebunk video’s van Pointer over drie actuele thema’s
  • Test je kennis over misleidende informatie met de quiz van NPO Kennis
  • Bekijk de objecten, gelinkt aan krantenkoppen over belangrijke thema’s omtrent de verkiezingen, van BENEDMO
  • Bekijk de poster van isdatechtzo.nl waarin verschillende soorten mis- en desinformatie worden uitgelegd

Op isdatechtzo.nl vind je nog meer artikelen, filmpjes en tips over desinformatie in verkiezingstijd. Bijvoorbeeld over hoe je uitspraken van politici checkt en waar je op kan letten bij cijfers en grafieken. Ook vind je daar een speciale verkiezingstoolkit met allerlei handige materialen die je in kunt zetten in aanloop naar de Europese verkiezingen op 6 juni.

Praktische informatie

De MuseumPOD is van 28 mei t/m 17 juni te bezichtigen in het Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum. Museumtickets zijn via deze link verkrijgbaar. Bezoek voor meer informatie de website van Beeld en Geluid.