Naar het activiteiten overzicht

Beeld & Geluid presenteert: My First Smartphone Festival 2024

donderdag 21 maart 2024, 09:30 tot zondag 24 maart 2024, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Wat is een goede leeftijd om een smartphone te geven? En hoe zorgen we dat kinderen slim, creatief, maar ook veilig met hun smartphone omgaan? Tijdens het My First Smartphone Festival van 21 tot en met 24 maart 2024 transformeert Beeld & Geluid in Hilversum tot dé hotspot voor gezinnen die samen de digitale wereld willen ontdekken. Het evenement is gericht op ouders, verzorgers en leerkrachten, maar vooral op kinderen. Ouders en leerkrachten worden uitgedaagd om samen met kinderen de wereld van smartphones te verkennen op een plezierige en educatieve manier.

Programma

Tijdens het festival kun je het volgende verwachten:

  • Workshops van influencers als Défano Holwijn en Quinn & Aaron.
  • Meer leren over nieuwswijsheid met de presentatoren van NOS-jeugdjournaal.
  • Ontdekken hoe je de beste foto’s maakt met je smartphone met fotograaf Jan Dirk van der Burg, bekend van NPO Zapp-programma Snap Shot.
  • Een zangworkshop van de Babette Labeij Music Academy, waarbij je ook leert hoe je jouw zangkunsten het beste kunt vastleggen met je telefoon.
  • Ook presentatrice Lisa Wade, onder meer bekend van Het Klokhuis, en goochelaar Lars van Tuijl zijn aanwezig.

Kijk hier voor meer informatie over het evenement.

Praktische informatie

De eerste editie van het My First Smartphone Festival vindt plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 maart 2024 bij Beeld & Geluid in Hilversum.

Donderdag 21 en vrijdag 22 maart is het festival alleen toegankelijk voor schoolklassen van groep 6, 7 of 8 (po). De kosten voor een schoolklas bedragen €350 per klas (exclusief vervoer). Je kunt hier je bezoek reserveren.

Voor zaterdag 23 en zondag 24 maart zijn kaarten te koop voor het algemeen publiek. Een ticket kost tussen de €12,50 en €22,50 en biedt niet alleen toegang tot het festival, maar ook het Mediamuseum van Beeld & Geluid (waar het festival deels plaatsvindt). Koop hier je tickets.