Naar het activiteiten overzicht

Nationaal Mediawijsheid Congres 2019: Alles heeft een algoritme

Wednesday 27 March 2019, 12:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
ReeHorst, Bennekomseweg, Ede, Nederland

Op woensdag 27 maart vindt voor de elfde keer het Nationaal Mediawijsheid Congres plaats, georganiseerd door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Meerdere uiteenlopende onderwerpen komen voorbij: van data detox tot digitale kinderrechten. Het overkoepelende thema van dit jaar: Alles heeft een algoritme!

Programma

Futurist Marcel Bullinga is dagvoorzitter en opent het congres.

De Nationale Mediawijsheid Lezing

De Nationale Mediawijsheid Lezing is getiteld ‘Artificial Intelligence. Op het snijvlak van mens en machine’ en wordt dit jaar gegeven door onderzoeksjournalist Devid Ilievski. Hij is docent Journalism Studies aan Fontys Hogescholen en docent bij de Nationale Opleiding MediaCoach.

Uitreiking Award

De Nationale Mediawijsheid Award zal ook dit jaar weer worden uitgereikt tijdens het Nationaal Mediawijsheid Congres.

The European MediaCoach Initiative

Paolo Celot (Europese Commissie/EAVI) zal een presentatie geven over The European MediaCoach Initiative.

Workshops

Na het plenaire programma kiezen de deelnemers uit 18 workshops met uiteenlopende mediawijsheidthema’s, zoals digitale criminaliteit (Politie Media Lab), data detox, artificial intelligence, techtalent, en kinderrechten in de digitale wereld. Augmented reality-kunstenaar Sander Veenhof leert deelnemers een eigen algoritme te bouwen. Ook geven jongeren workshops: Nick Jordan (17) over programmeren en Julian de Lange (23) over A.I-dilemma’s in de klas.

Meer informatie

De inloop is vanaf 12.00 uur. Voor een regulier ticket betaal je €205. Nationaal MediaCoaches betalen €155. Ben je anders gecertificeerd, dan betaal je €165. Voor meer informatie over het congres en het volledige aanbod aan workshops, klik hier.