Naar het activiteiten overzicht

Nationaal Mediawijsheid Congres 2017

woensdag 29 maart 2017, 12:15

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Bennekomseweg 24, 6717 Ede

Op 29 maart 2017 organiseert de Nationale Academie voor Media en Maatschappij het 9e Nationaal Mediawijsheid Congres. Het thema dit jaar is online privacy.

Online privacy

In 1949 schetste Orwell een somber beeld van hoe de mensheid er 35 jaar later uit zou zien. Het is 2017. Zijn we via sociale media met elkaar deze Big Brother geworden? Weten ‘mediamoguls’ zoals Google en Facebook alles van ons? Waarom posten we eigenlijk ons privéleven? Wat betekent het afbrokkelen van privacy voor burgerschap en mediawijsheid?

Het congres

Het congres wordt geopend door de negentienjarige Robin van Oostrom die zich al rappend afvraagt wat wij te verbergen hebben. Die vraag wordt vervolgens beantwoord in de Nationale Lezing Mediawijsheid 2017 over online privacy, door Bart Schermer, universitair hoofddocent bij de Universiteit Leiden.

Dagvoorzitter Marcel Bullinga geeft hierna de zaal de gelegenheid vragen te stellen aan Bart Schermer.
Ook wordt – zoals elk jaar – de jaarlijkse Young Positive Media Award uitgereikt aan jongeren die positieve mediaboodschappen verspreiden.

Workshops

Bezoekers kunnen hierna een keuze maken uit een van de 20 workshops. In totaal kunnen er 3 verschillende workshops worden gevolgd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.