Naar het activiteiten overzicht

Nationale Privacy Conferentie 2024

woensdag 24 januari 2024, 10:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Prinsessegracht 26, 2514 AP Den Haag, Nederland

Op woensdag 24 januari 2024 organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met Stichting Privacy First de 7e editie van de Nationale Privacy Conferentie. Het thema van deze editie: Onderwijs & Privacy. Hoe borg je gegevensbescherming? Staan onderwijsinstellingen stil bij het belang van dataminimalisatie? Hoe kunnen scholen met techbedrijven en andere instanties samenwerken om privacy in het onderwijs te verbeteren? Deze en andere vragen zullen tijdens de conferentie besproken worden.

Digitale leermiddelen zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Zo zijn er leerlingvolgsystemen, digitale lesmethodes en verloopt communicatie met ouders via apps. Bewust dan wel onbewust kan er daardoor sprake zijn van overmatige dataverzameling of zelfs -misbruik. Onderwijsinstellingen zijn verantwoordelijk voor het zorgvuldig en veilig verwerken van gegevens om een veilige en betrouwbare leeromgeving te waarborgen. In de praktijk blijkt dat speciale (juridische) kennis nodig is om aan de privacymaatregelen te kunnen voldoen en die kennis is niet altijd makkelijk voorhanden.

Programma

Sprekers zijn onder meer José van Dijck (universiteitshoogleraar media en digitale samenleving UU), Larissa Zegveld (directeur-bestuurder Stichting Kennisnet), Sabrina van Miltenburg (programmamanager Digitaal Veilig Onderwijs Stichting Kennisnet), Sjoera Nas (senior privacy expert Privacy Company) en Katja Mur (bestuurslid Autoriteit Persoonsgegevens). Tijdens de conferentie zal Privacy First ook de jaarlijkse Nederlandse Privacy Awards uitreiken.

Praktische informatie

De Nationale Privacy Conferentie 2024 vindt plaats op woensdag 24 januari van 10.00 tot 14.00 uur in de Glazen Zaal in Den Haag. Aanmelden kan via deze link.