Naar het activiteiten overzicht

Nederland Digitaal Dag

donderdag 21 maart 2019, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Theater Gooiland, Emmastraat 2, Hilversum, Nederland

Hoe zorgen we dat Nederland tot de digitale top van de wereld behoort? Op 21 maart vindt de Nederland Digitaal Dag plaats in Theater Gooiland te Hilversum. Hier gaan bedrijfsleven, wetenschap, maatschappelijke organisaties en overheid met elkaar aan de slag over de uitvoering en doorontwikkeling van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. Het Rathenau Instituut en Netwerk Mediawijsheid verzorgen de workshop ‘Digitaal burgerschap, vaardigheden en rechten’.

De Nederland Digitaal Dag is onderdeel van de Conferentie Nederland Digitaal (een initiaitef van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Smart Industry en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat) die plaatsvindt tijdens de Europese Media Literacy Week.

Programma

Op het programma staan rondetafelgesprekken, workshops en presentaties. Het programma bestaat uit een plenair ochtend- en middagdeel met daar tussen 40 sessies. Deelnemers kunnen maximaal 4 sessies volgen.

Workshop Digitaal burgerschap, vaardigheden en rechten
Het Netwerk Mediawijsheid en het Rathenau Instituut verzorgen de workshop ‘Digitaal burgerschap, vaardigheden en rechten‘ over grondrechten en inclusie in de digitale tijd. Burgers hebben digitale vaardigheden nodig en moeten mediawijs zijn. Maar ze hebben ook een omgeving nodig waarin zij die vaardigheden kunnen uitoefenen. Burgerrechten en solide maatschappelijke instituties zijn daarom belangrijk voor technologisch burgerschap. Tijdens de workshop wordt onderzocht hoe men beide kanten van technologisch burgerschap kan realiseren. Tijdens de workshop spreekt Remco Pijpers (Kennisnet) namens Netwerk Mediawijsheid en Linda Kool van het Rathenau Instituut modereert.

Aanmelden

Aanmelden voor Nederland Digitaal Dag is kosteloos en kan tot en met 27 februari hier. Meer informatie en het volledige programma van de dag vind je hier.