Naar het activiteiten overzicht

Netwerk- en inspiratiemoment: Gaming en meten van mediawijsheid

donderdag 8 september 2022, 16:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
BeCentral, Kantersteen, Brussel, Belgiƫ

Op 8 september organiseert Mediawijs in samenwerking met tal van partners een netwerk- en inspiratiemoment waar onderzoek en industrie elkaar kunnen ontmoeten. Mediawijs brengt de game-industrie samen met academici om te ontdekken waar hun focus ligt en hoe ze elkaar daarin kunnen ondersteunen. Ook zorgt Mediawijs voor een samenkomst van onderzoekers wiens focus ligt op het meten van mediawijsheid, met als doel elkaar te inspireren en mogelijke samenwerkingen bloot te leggen.

Tijdens het Gameforum brengt Mediawijs, in samenwerking met DiGRA Flanders, VAF/Gamefonds en VGFB (Video Games Federation Belgium), game-onderzoekers en spelers uit de game-industrie dichter bij elkaar. We leren over wat beide partijen voor elkaar kunnen betekenen om op die manier samenwerking te versterken. In het laatste deel van de avond wordt er ingegaan op de verschillende modellen die bestaan om mediawijsheid, of de impact van mediawijze initiatieven te meten. Drie experts nemen het woord en doen hun eigen onderzoek of project uit de doeken. Achteraf gaan we met alle aanwezigen in gesprek om mogelijke samenwerkingen te ontdekken.

Programma

  • De avond begint met een introductie van Andy Demeulenaere waarna David Verbruggen van VGFB een overzicht geeft van de game-industrie in BelgiĆ«.
  • DiGRA Flanders presenteert een voorstelling van game-onderzoek in Vlaanderen.
  • Na de voorstelling vertelt Yoeri Loedts van VAF/Gamefonds over het bevorderen van de ontwikkeling van games in Vlaanderen.
  • Het gameforum wordt opgevolgd met een speeddate plaats om kennis met elkaar te maken.
  • Het tweede deel van de avond bestaat uit een diner en netwerkmoment.
  • Vervolgens wordt ingegaan op het meten van mediawijsheid met een introductie van Andy Demeulenaere.
  • Opvolgend wordt het SMILE-model en het ySKILLS-model uitgelegd.
  • De avond wordt afgesloten met een receptie.

Kijk op mediawijs.be voor het volledige programma.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 September van 16.00 uur tot 22.00 uur in BeCentral in Brussel. Het netwerk- en inspiratiemoment is bedoeld voor professionals, academici en onderzoekers op het gebied van gamen en mediawijsheid. De toegang is gratis, wel is het veplicht je in te schrijven. Dat kun je hier doen.