Naar het activiteiten overzicht

Netwerksessie ‘Kritisch kijken – nepnieuws en desinformatie’

woensdag 25 november 2020, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Heb je de netwerksessie gemist, maar wil je wel graag weten wat er besproken is? Lees hier het verslag.

Netwerk Mediawijsheid organiseert in november twee online netwerksessies over het belang van mediawijsheid, in het bijzonder tijdens de coronapandemie. De netwerksessie van 25 november staat in het teken van nepnieuws; hoe leren we onze doelgroepen kritisch naar nieuwsbronnen kijken en samen te praten over complottheorieën?

Deze sessie, begeleid door Freek Zwanenberg, vindt online plaats en zal ruimte bieden voor participatie van het publiek. Sprekers zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Het maken en verspreiden van nepnieuws – ook wel ‘desinformatie’ – is van alle tijden. Tijdens de coronacrisis is de hoeveelheid desinformatie echter enorm toegenomen, en daarmee ook de schadelijke effecten ervan. Hoe helpen we onze doelgroepen de zin van de onzin te scheiden en dit medialandschap op een kritische manier te navigeren?

Praktische informatie

Datum: Woensdag 25 november 2020

Tijden: 9.30 – 11.30

Aanmelden

Aanmelden voor de online sessie kan via het aanmeldformulier.

Let op: Heb je je wel aangemeld, mar geen e-mail ontvangen met de Zoom-gegevens? Stuur een mailtje naar [email protected], met ‘Netwerksessie Kritisch kijken’ als subject!

Leestip: Wat kan corona ons leren over mediawijsheid?