Naar het activiteiten overzicht

Netwerksessie – Media ukkies: veilige hechting mét media?

woensdag 10 maart 2021, 10:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Heb je de netwerksessie gemist, maar wil je wel graag weten wat er besproken is? Lees hier het verslag.

In aanloop naar de Media Ukkie Dagen organiseert Netwerk Mediawijsheid een (gratis) netwerksessie over mediagebruik en hechting. De sessie vindt online plaats op 10 maart en is gericht op professionals die met kleine kinderen en/of hun ouders werken.

Programma

De schermtijd van kinderen van 0-6 jaar is drastisch gestegen tijdens de coronacrisis. Als jonge kind-professional weet je misschien wel dat al die schermtijd niet per se goed is voor de gezonde ontwikkeling van baby’s, peuters en kleuters. Maar hoe zit het nu precies? En in hoeverre komt een veilige hechting in het gedrang als ouders meer aandacht voor hun telefoon hebben dan hun kindje? Hoe praat je met ouders over mediaopvoeding? En bovenal: zijn er ook verantwoorde media-activiteiten waarmee je juist de ontwikkeling en veilige hechting van ukkies stimuleert?

Deze vragen staan centraal tijdens deze online netwerksessie, onder leiding van Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd & Media). Tijdens gesprekken met experts wordt de impact van mediagebruik door jonge kindjes én hun ouders onderzocht. Hoe ga je met ouders hierover in gesprek? En wat zijn juist leuke en leerzame media-activiteiten? Aanwezige experts zijn onder meer:

  • Kinderpsychiater Marja van ‘t Spijker, over de rol van media bij een veilige hechting
  • Onderwijsadviseur Martijn Hermsen van de Rolf Groep, over geschikte digitale media voor op de kinderdagopvang en basisschool.
  • Arts in de jeugdgezondheidszorg Maren Heeris (JGZ Zuid-Holland West) werkt op het consultatiebureau en praat ook met ouders over mediagebruik.

Praktische informatie

De Netwerksessie vindt online via Zoom plaats op 10 maart en duurt van 09.50 tot 12.00 uur. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met de link.

Aanmelden doe je hier:

Aanmeldformulier netwerksessie Mediagebruik en hechting
Voer je e-mailadres in.
Voer je e-mailadres nogmaals in ter controle.
Mijn organisatie is netwerkpartner van Netwerk Mediawijsheid
Je gegevens worden alleen verwerkt voor dit event, conform onze privacyverklaring.