Naar het activiteiten overzicht

Nieuws in de Klas dag 2022 (BE)

donderdag 13 oktober 2022, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
BeCentral, Kantersteen, 1000 Brussel, België

Hoe kan je werken aan nieuwsvaardigheden in de klas, factcheck skills versterken en kritisch denken stimuleren? Hoe is het gesteld met de nieuwswijsheid en het vertrouwen in nieuws van onze jongeren? Hoe kan je hen verstandiger leren omgaan met informatie? Ontdek het op de Nieuws in de Klas dag op 13 oktober in Brussel, georganiseerd door Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid.

De Nieuws in de Klas dag 2022 is bedoeld voor leerkrachten in het VO – en iedereen die jongeren kritisch met nieuws en informatie willen laten omgaan.

Programma

De dag start met een koffie en een interessant panelgesprek “Hoe kunnen we jongeren wapenen tegen desinformatie?” met o.a.:

  • Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad
  • Kristien Bruggeman, Lab Gedreven Onderwijs
  • Trisha Meyer, onderzoeker Brussels School of Governance
  • Hind Fraihi, journalist bij Apache

Daarna kan je zowel in de voormiddag als in de namiddag per tijdsblok telkens kiezen uit één van de vier sessies. Zie hier voor een overzicht van de sessies. Opgelet: voor de sessies dien je je in te schrijven via het formulier.

Praktische informatie

De Nieuws in de Klas dag vindt plaats op donderdag 13 oktober 2022, van 9.00 tot 15.45 uur op locatie in BeCentral, Kantersteen 10 in Brussel. Deelname is gratis. Aanmelden kan hier.