Naar het activiteiten overzicht

NLIGF-event Future-Proof Internet Governance; The Power of Multistakeholder Collaboratio

Tuesday 12 September 2023, 13:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Winkel van Sinkel, Oudegracht, Utrecht, Nederland

Het NLIGF-event ‘Future-Proof Internet Governance; The Power of Multistakeholder Collaboration’ vindt plaats op dinsdag 12 september van 13:00-17:00 uur met aansluitend een netwerkborrel bij de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Het internet nadert een cruciaal kruispunt

De toekomst van het internet staat op het spel. Met de WSIS+20 in 2025 in aantocht komt het internet namelijk steeds dichter bij een cruciaal kruispunt. Zal het internet bestuurd gaan worden door politieke machten of blijft het multistakeholdermodel in stand? Het demissionair kabinet heeft een duidelijke voorkeur; het internet apolitiek houden. Alleen dan kan het internet zoals we het kennen blijven bestaan.

Met het overkoepelende thema ‘Future-Proof Internet Governance; The Power of Multistakeholder Collaboration’ staat NLIGF dan ook voor het behoud van het multistakeholdermodel waar alle betrokken partijen een stem hebben. Hiermee streven ze naar een open, veilig en inclusief internet. Ze roepen belanghebbenden op om deel te nemen aan dit gesprek.

Programma

Tijdens deze bijeenkomst zullen er verschillende plenaire sessies zijn waarin experts hun kennis delen. Zo neemt Marleen Stikker (Waag) je mee in de mogelijke impact van een gefragmenteerd internet en wordt er met Adam Peake (ICANN) vooruit gekeken naar het IGF in Japan met als thema ‘The Internet We Want – Empowering All People’. Vertegenwoordigers uit verschillende sectoren zullen vervolgens in break-out sessies verder in gesprek gaan over onder andere infrastructuur, AI en digitale platforms.

Praktische informatie

Interesse in deze bijeenkomst op 12 september in de Winkel van Sinkel in Utrecht? Aanmelden kan hier.