Naar het activiteiten overzicht

Offline vandaag in de wereld van morgen

vrijdag 10 mei 2019, 13:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Hilversum, Nederland

Op 10 mei 2019, tijdens de Nationale Offline Dag organiseert initiatiefnemer Versy een gratis en volledig offline event (13.00 – 17.00 uur) met verschillende sprekers en een workshopronde in de Hilversumse natuur. Een event over de waarde van een goede balans tussen on- en offline tijd, anno 2019 en de jaren die voor ons liggen.

Programma

De volgende sprekers zijn aanwezig:

  • Dr. Michelle Van Laethem (Universitair docent Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam) vertelt over de uitkomsten en aanbevelingen van haar onderzoek uit 2018 ‘psychological detachment, and work engagement: The role of workplace telepressure’. Een onderzoek over de impact van werkgerelateerd smartphonegebruik op het stressniveau en de bevlogenheid van medewerkers.
  • Johan van Houten (oprichter Digiminderen) is expert op het gebied van offline leven. In 2015 en 2016 deed hij een experiment waarbij hij 366 dagen offline was. Zijn ervaringen heeft hij beschreven in een boek. Johan vertelt over zijn offline avontuur, wat het hem opleverde en zaken waar hij tegenaan liep. Hij geeft praktische tips om regie te nemen over je eigen on- en offline leven.
  • Jörgen van der Sloot (oprichter van Minkowski, Agency for Applied Futures) deelt zijn perspectief op een toekomst die misschien wel dichterbij is dan je zou denken. Daarnaast help hij om de meest relevante vragen voor een (offline) toekomst in kaart te brengen.

Tijdens de workshopronde kun je kiezen uit de volgende sessies:

  • Daan Vennix (Facilitator persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling en oprichter Versy) over de offline dag: het ultieme moment om pas op de plaats te maken. Een moment voor vertragen, bezinnen en reflecteren.
  • Bas Snippert MSc (stressspecialist en trainer bij Versy) deelt enkele recente wetenschappelijke ontwikkelingen omtrent stress, veerkracht en welzijn. Hij vertelt over hoe stress en veerkracht werken op lichamelijke, emotionele, mentale en sociale lagen van je leven. Verder gaat hij in op een aantal nieuwe vaardigheden om meer invloed te hebben op stress en je persoonlijke belevingswereld.
  • Jörgen van der Sloot (oprichter van Minkowski, Agency for Applied Futures) vertelt over perspectieven op de toekomst. Die zijn ‘waardeloos’ als je er niets mee kunt doen in je dagelijks leven. In deze sessie laat Jörgen zien hoe je een technologisch vergezicht toe kunt passen op vandaag.
  • Jacqueline Steketee (specialist Transactionele Analyse en trainer bij Versy) Introductieworkshop Transactionele Analyse. Maak kennis met de Transactionele Analyse en krijg inzicht in jouw helpende en belemmerende patronen in communicatie met anderen.

Meer informatie

De locatie is in een natuurgebied in Hilversum. De exacte locatie wordt alleen kenbaar gemaakt aan ingeschreven deelnemers. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Leestips:
» ‘Een jaar offline, zou jij het kunnen?
» ‘De romantiek van een smartphoneloos leven: waarom het wel én geen goed idee is
» ‘‘Is daar iemand?’ De spiegel van je smartphonegedrag