Naar het activiteiten overzicht

Onderwijsdata onder de loep: Hackathon

vrijdag 11 november 2016, 16:30 tot zaterdag 12 november 2016, 17:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Van Bijnkershoeklaan 2, Utrecht

Wil jij je development skills inzetten om onderwijsdata op een begrijpelijke manier te visualiseren en nieuwe apps te ontwikkelen? In 24 uur tijd word je door Waag Society uitgedaagd om te kijken hoe je prangende vragen van mensen uit het onderwijs kunt koppelen aan de beschikbare open onderwijsdata.

Op welke creatieve manier kunnen alle gegevens die beschikbaar zijn over ons onderwijs gepresenteerd worden zodat ouders, leerlingen, leraren en schoolleiding daar effectief gebruik van kunnen maken, hier inzicht in kunnen krijgen en de kwaliteit van het onderwijs nog beter kan worden? Tijdens deze hackathon zal DUO de gloednieuwe open API voor onderwijsdata presenteren. Met behulp van deze API en nieuwe data-sets werk je aan een prototype die de grote hoeveelheid data rondom dit thema zichtbaar en nuttig maakt.

Prijzen

De winnaar ontvangt € 3500, te besteden aan een workshop ondernemerschap, programmeren, grafisch vormgeven én contact met onderwijs(data) organisaties over de mogelijkheid om samen te werken aan de realisatie van het prototype. En niet te vergeten: oneindige roem.

De data expedities

De middag voorafgaand aan de hackathon gaan ouders, leerlingen, leraren, schoolleiding en data-experts in kleine groepjes met elkaar op expeditie in openbaar beschikbare data om zo verbanden te ontdekken en data-stories te maken. Hiervoor is een data-expeditie toolkit ontwikkeld. De door hen geformuleerde vragen en ideeën dienen ter inspiratie voor de hackathon. Deelnemen aan de data expeditie? Kijk dan hier.

Programma

Vrijdag

16:30 – Kennismaking met ideeën van ouders, leerlingen, leraren en schoolleiding

18:00 – 19:30 – Officiële programma o.l.v.  staatssecretaris Sander Dekker

19:30 – 02:00 – Start Hackathon

Zaterdag

07:30 – 15:30 – Vervolg hackathon

15:30 – 17:00 – Pitches en award

Dit evenement wordt georganiseerd door Waag Society, in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.