Naar het activiteiten overzicht

Online conferentie Digitale Geletterdheid

woensdag 25 november 2020, 14:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

De online conferentie Digitale Geletterdheid, georganiseerd door Instruct Uitgeverij, is bedoeld voor docenten die werkzaam zijn in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs en meer willen weten over digitale geletterdheid en de implementatie ervan. Tijdens de conferentie zullen 21-eeuwse vaardigheden en de mogelijkheden die de methode DIGIT docenten biedt besproken worden. Ivo Wouters zal een interessante keynote geven vanuit zijn kennisgebied over ICT en Media. Tevens bespreken auteurs als Linda Vonhof, Pauline Maas en Felienne Hermans enkele modules binnen de methode DIGIT. Tot slot is er ruimte om live in gesprek te gaan met docenten uit het onderwijs die zelf ervaring hebben met lesgeven in digitale geletterdheid.

Digitalisering in het onderwijs

De afgelopen maanden heeft het onderwijs noodgedwongen op afstand plaatsgevonden. Dit heeft een grote impuls gegeven aan de ontwikkeling en innovatie van digitalisering in het onderwijs. Zowel voor leerlingen als docenten is nu de verwachting dat ze in zeer korte tijd voldoende digitaal vaardig moeten zijn geworden.

Praktische informatie

De online conferentie Digitale Geletterdheid vindt plaats op woensdag 25 november van 14.00 tot 16.30 uur. Deelname aan deze conferentie is gratis.

Een overzicht van het volledige programma en de sprekers vind je hier

Meld je hier aan voor de online conferentie