Naar het activiteiten overzicht

Online democratie: hoe maken we het beter?

woensdag 21 november 2018, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Pakhuis de Règâh, Hoefkade 11, Den Haag, Nederland

Wat kun jij doen tegen nepnieuws en vóór betrouwbaar nieuws? En wat vind je dat techbedrijven en de overheid moeten doen? Daarover gaat men op 21 november in gesprek, met elkaar, met experts en met mensen uit de politiek. De avond vindt plaats vanaf 20.00 uur in Den Haag. Je kunt je aanmelden om mee te praten.

Het evenement wordt georganiseerd door Pakhuis de Règâh in samenwerking met het Rathenau Instituut en de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) om het effect van nieuwe technologie op ons leven te onderzoeken. De input uit het debat wordt meegenomen in een advies voor de regering en de Eerste en Tweede Kamer over digitalisering en democratie.

Sprekers

Aanwezig zijn onder meer Arjan el Fassed (Google), Lucas Benschop (1848.nl), journalist Peter Olsthoorn, factchecker Peter Burger, Mary Berkhout (programmadirecteur Mediawijzer.net) en Sarah de Lange (hoogleraar en auteur #Woest: de kracht van verontwaardiging), Edo Haveman (Facebook) en Ruurd Oosterwoud (DROG – platform voor kritische nieuwsconsumenten).

Aanmelden

Je kunt je hier gratis aanmelden en het volledige programma bekijken.