Naar het activiteiten overzicht

Online inspiratiedag digitale inclusie 2024

donderdag 21 maart 2024, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 21 maart 2024 organiseren Mediawijs (België) en VVSG (ledenorganisatie van de Vlaamse gemeenten in België) een online inspiratiedag digitale inclusie. Door de dag heen kun je drie thematische webinars volgen met verschillende sprekers. Inschrijven kan voor één, twee of drie webinars.

Programma

  • 9.30-10.30 uur: aan de slag met digitale prikkels. Via digitale prikkels kan je mensen die liever niet mee willen in de digitale wereld op een informele en laagdrempelige manier een positieve ervaring bieden. Er wordt toegelicht waarom ze nodig zijn en hoe je prikkels vindt die passen bij jouw organisatie en doelgroep. Er wordt ook aandacht gegeven aan bestendiging van digitale prikkels.
  • 12.00-13.00 uur: digitaal mee op school. De focus ligt op het lager en secundair onderwijs. Je krijgt antwoord op de volgende vragen: wie is digitaal kwetsbaar? Hoe werk je aan digitale inclusie op school? Welke acties kan je ondernemen? Via een aantal praktijken van scholen en organisaties krijg je inspiratie mee om gericht aan de slag te gaan op maat van jouw school.
  • 15.00-16.00 uur: voorstelling digimeter 2024. De imec.digimeter is een jaarlijks onderzoek om de digitale transformatie in de brede zin van het woord in kaart te brengen. Onderzoekers Sarah Anrijs en Floor Denecker van imec-mict-Universiteit Gent stellen de resultaten voor met een focus op digitale dienstverlening en digitale inclusie.

Praktische informatie

De inspiratiemiddag digitale inclusie wordt online georganiseerd op donderdag 21 maart. Je kan je gratis inschrijven voor drie verschillende webinars via de website van mediawijs.be.