Naar het activiteiten overzicht

Online kick-off Week van de Mediawijsheid 2024

donderdag 27 juni 2024, 09:30

De Week van de Mediawijsheid vindt dit jaar plaats van 8 t/m 15 november. De voorbereidingen gaan van start en daar hebben we jou bij nodig! Meer weten over het thema, de campagne en hoe je kan bijdragen? Kom naar de digitale kick-off op donderdag 27 juni 2024. 

De Week van de Mediawijsheid is de jaarlijkse bewustwordingscampagne over het kritisch en actief omgaan met media. De komende drie jaar staat de campagne in het teken van digitale balans en gezond opgroeien en leven in een digitale wereld. Meedenken over het thema of vragen? Neem contact op met Netwerk Mediawijsheid.

Wat is digitale balans?

Digitale balans gaat over het zó indelen van je tijd, dat je je er fysiek, mentaal en sociaal goed en gezond bij voelt. Met en zonder digitale media, zoals smartphones, laptops, tablets en games. Wat de juiste balans is, is voor iedereen anders, en je kunt het beste zelf bepalen wat goed voor je is.

Programma

In een uur tijd vertellen we je hoe jouw organisatie zich op de Week van de Mediawijsheid kan voorbereiden. Zowel het campagneteam als een serie netwerkpartners (waaronder Expertisecentrum Digitalisering en Welzijn, JOGG, Bibliotheek Utrecht i.s.m. DOCK, JoU jongerenwerk, Gemeente Utrecht en en de werkgroep digitale geletterdheid) komen aan het woord. Gezamenlijk duiden we het thema, presenteren we de toolbox en delen heel veel inspiratie.

Praktische informatie

De kick-off vindt online plaats op donderdag 27 juni 2024 van 09.30 tot 10.30 uur. Meld je hieronder aan.