Naar het activiteiten overzicht

Opening AI-Parade

donderdag 15 september 2022, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle, Nederland

Donderdag 15 september vindt de opening van de AI-Parade plaats, een samenwerking tussen de Nederlandse AI coalitie en de Koninklijke Bibliotheek. De AI-Parade reist tien maanden lang langs 18 bibliotheken door het hele land om het gesprek over Artificiële Intelligentie met elkaar aan te gaan. Tijdens de AI-Parade worden er exposities, dialoogsessies en workshops georganiseerd.

Artificiële Intelligentie is overal om ons heen, maar toch voor veel mensen onbekend. Welke invloed heeft AI op ons leven? Wat is wel en juist niet wenselijk in de ontwikkeling van nieuwe AI-toepassingen? En hoe zorgen we ervoor dat AI mensgericht blijft? Na de aftrap gaat de AI-Parade van start in Overijssel met de bibliotheken in Zwolle, Deventer, Hengelo en Enschede.

Programma

  • De middag wordt geopend met een welkomstwoord van Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder van Stadkamer en voorzitter van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken.
  • Eppo van Nispen tot Sevenaer vertelt namens de AI coalitie meer over de AI-Parade.
  • Hierna volgt een paneldiscussie onder leiding van Karolina La Fors van het Designlab van de Universiteit Twente. La Fors gaat in gesprek met Marc Dullaert (KidsRights), Ella Velner (UT-HMI), Carola Oortwijn (Rijnbrink), Liselotte Honig (Dotpin) en twee kinderen over Kids & AI in de samenleving.
  • Na de paneldiscussie wordt de expositie ‘Alledaagse AI’ door gedeputeerde Roy de Witte geopend. Deze is te bezoeken onder het genot van een drankje.
  • Voor wie de dag wil afsluiten met de lezing van Jarno Duursma, publicist, spreker en technologie-expert over ‘Menselijk blijven in het tijdperk van digitalisering’, wordt er tussen 18.00 en 19.00 soep en broodjes verzorgd.

Praktische informatie

De aftrap van de AI-Parade vindt plaats op 15 september vanaf 15.30 uur in de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. Wil je graag de lezing bijwonen en gebruik maken van de catering? Geef dit dan uiterlijk 13 september door bij Marianne Elsjan of Wipper van Stadkamer. Aanmelden voor de aftrap kan hier gratis, klik hier voor meer informatie.