Naar het activiteiten overzicht

Opening ON the LINE: De kunst van digitaal burgerschap

Thursday 29 June 2023, 19:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Bibliotheek Neude, Neude, Utrecht, Nederland

Technologie is verweven met ons leven. Maar wat zijn de consequenties hiervan en wat staat er eigenlijk op het spel? Technologieën zijn namelijk niet neutraal. Op donderdag 29 juni 2023 tussen 19.00 en 21.00 uur organiseert Bibliotheek Neude in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), ondersteund  door het SIDN Fonds, de openingsavond  van de tentoonstelling ‘ON the LINE: De kunst van digitaal burgerschap’.

Verken verschillende perspectieven op technologie, jouw eigen technologische transacties en verplaats je in het perspectief van een smartphone.

Programma

Tijdens de openingsavond op 29 juni is er een publiek programma waarbij de kunstenaars aanwezig zijn. Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier.

  • 19.00 uur: Welkom en officiële opening (door Veerle Spronck (associate lector, HKU) en Marieke van der Kruijs (programmaleider digitaal meedoen, Bibliotheek Utrecht)
  • 19.15: Keynote lezing
  • 19.45: Interview over ON the LINE met Bertrand Burgers, Martijn van Gessel, Leon van Oldenborgh en Annabel Schouten
  • 20.15: Performance door Annabel Schouten

Op 1 juli 2023 en 3 juli 2023 om 13.00 uur kun je ook een performance bijwonen van Annabel Schouten en Konstantin Schreiber. De performance start in de tentoonstelling in de Grote Hal.

Praktische informatie

De openingsavond van de tentoonstelling ON the LINE vindt plaats op donderdag 29 juni, van 19.00 tot 21.00 uur. Entree is gratis, maar je dient een plek te reserveren.