Naar het activiteiten overzicht

Opening van Beeld en Geluid Den Haag

donderdag 17 september 2020, 16:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 17 september vindt de opening van Beeld en Geluid Den Haag plaats. Journalisten, media, machthebbers en jijzelf zitten in een voortdurend krachtenspel om aandacht. Dit spel is interessant en complex. Houdt ieder zich aan de spelregels? Wat zijn die spelregels en wie maakt ze? Het Mediamuseum gaat over dit krachtenspel. Kom langs en ontdek hoe jij kijkt, wat jij ziet … en wat jouw rol is!

Programma

Speciaal voor de opening schrijft Teddy Turnt een tekst over ons huidige leven in media. Met de nadruk op ons leven, ons gevoel, ons gedrag en ons bestaan.
Teddy Turnt is een Haagse public speaker en spoken word artist. Eerder dit jaar trad hij op tijdens het debat “Ode aan de Persvrijheid … 5 jaar na Charlie Hebdo”.

Lara Nuberg is de presentator van de live uitzending. Zij is researcher, redacteur, schrijver, producer, audiomaker en moderator. Ze schrijft, spreekt en maakt (audio)verhalen over koloniale geschiedenis en identiteit. Haar werk verscheen onder andere in Moesson, Pindah, de Volkskrant en Het Parool.

Praktische informatie

De opening van Beeld en Geluid Den Haag valt online te volgen via een live uitzending. Deze uitzending is van 16.00 tot 16.30 en is te zien op de website van Beeld en Geluid.
Vanaf 18 september is het museum open voor bezoek.