Naar het activiteiten overzicht

Online ouderavond over het (online) welzijn van jongeren tijdens corona

dinsdag 9 februari 2021, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

In het kader van Safer Internet Day organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en het Safer Internet Centre samen met Bureau Jeugd & Media een online ouderavond over het online welzijn van jongeren tijdens de coronacrisis. Want hoe stel je grenzen aan het gamen, aan sociale media? Wat leer je ze over online grenzen qua liefde en seks? Hoe motiveer je ze om toch te leren?

Programma

Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd & Media) gaat live in gesprek met twee experts over wat ouders kunnen doen om hun tieners beter te begeleiden in deze lastige tijden. Nienke Luijckx, zelf jongere en voorzitter van het LAKS, schetst een beeld van hoe Nederlandse jongeren zich op dit moment voelen. Daarnaast zal Jacqueline Kleijer (Bureau Jeugd & Media) ingaan op de uitdagingen van mediaopvoeding en besteed ze extra aandacht aan het thema ‘liefde en seksualiteit online’. Tijdens de ouderavond zal ook veel aandacht besteed worden aan de vragen van ouders die gesteld kunnen worden via de chat.

Aanmelden

De online ouderavond over het welzijn van jongeren vindt plaats op dinsdagavond 9 februari van 20:00 tot 21:00 uur. Hier kan je meer informatie vinden over het evenement.

Deelname aan de online ouderavond is gratis; schrijf je in via de website van ECP.