Naar het activiteiten overzicht

Premières Ithaka Film Academie

woensdag 28 september 2022, 15:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Tolsteegbrug 1, Utrecht, Nederland

Voor het project Ithaka Filmt van Common Frames hebben nieuwkomers uit heel Nederland hun eigen korte films gemaakt rondom het thema ‘vrijheid’. Tijdens de Ithaka Film Academie worden jongeren tussen de 10 en 18 jaar begeleid door filmprofessionals. Ze maken kennis met het leren samenwerken en actief oefenen van de Nederlandse taal. De jonge filmmakers zetten via het nieuwkomersonderwijs een eerste stap richting het Nederlandse onderwijssysteem.

Programma

Farbod Moghaddam presenteert de zes korte films die worden vertoond:

  • Peace of cake door ISK Groningen. Als Jani voor de klas over haar ouders moet vertellen, grijpen de pestkoppen hun kans. Durft ze de confrontatie aan te gaan?
  • Lekke band door Ithaka ISK Utrecht. Wanneer de manager van het vakantiehuis vertelt dat de pendelbus niet komt opdagen, loopt de spanning tussen de vier reizigers op.
  • Noodoproep door Internationale taalklas Haarlem. Een thriller over drie kinderen die zichzelf in veiligheid moeten brengen na een bericht van de regering dat buitenlanders vogelvrij zijn verklaard.
  • Nepotisme door ISK Het Gooi. Sarah werkt harder dan Lisa, maar toch krijgt Lisa meer werkkansen vanwege haar rijke vader. Sarah grijpt de kans om de waarheid aan het licht te brengen, maar door nepotisme worden haar werkkansen nog verder beperkt.
  • Liefde Wint door Taalcentrum Het Element Amersfoort. Wanneer de Eritrese Bethlehem de Syrische Moussa introduceert aan haar familie, blijkt al snel dat zij niet samen mogen zijn. Een verhaal over een onmogelijke liefde die laat zien dat doorzettingsvermogen wint.
  • Het Geheim van Vrijheid door Da Vinci City College Leiden. De film start met deze quote van Carrie Jones: “Het geheim van geluk is vrijheid, het geheim van vrijheid is moed.”

Het project Ithaka Filmt was in 2020 een van de ontvangers van de stimuleringsprijs van Netwerk Mediawijsheid: de Challenge Nederland Mediawijs 2020. Lees hier een interview over het project.

Praktische informatie

De korte films van de Ithaka Film Academie gaan op 28 september om 15.00 uur in première in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Tickets zijn vanaf 1 september gratis verkrijgbaar via www.filmfestival.nl.