Naar het activiteiten overzicht

Mastercourse Shitty Robots

zaterdag 20 mei 2017, 15:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Strijp-S, Torenallee 20-06, Eindhoven

Op 20 mei organiseren Tech Playgrounds en Dynamo Jeugdwerk in samenwerking met MakerPoint een zogenaamde mastercourse over Shitty Robots op het Eindhovense Strijp-S.

Jonge techneuten hoeven in Eindhoven niet langer naar school om les te krijgen over 3D-ontwerpen en robotica. Dynamo Jeugdwerk en 3D Experience Store MakerPoint Eindhoven zijn in februari van dit jaar de allereerste mastercourse gestart waarbij ‘leermeesters’ van een bedrijf jongeren als ‘gezel’ hun vak eigen maken. Acht jongeren met een passie voor technologie, negen tot zestien jaar oud, hebben één zaterdag per maand les gekregen over het ontwerpen van een zogenaamde Shitty Robot. Hun eigen robots, die helpen bij huishoudelijke taken, worden op deze dag om 15 uur gepresenteerd, door de makers zelf.

Onderwijsniveau en leeftijd zijn van ondergeschikt belang, creativiteit, enthousiasme, passie voor technologie én doorzettingsvermogen doen er daarentegen wel toe. De mastercourse is een aanvulling op de tien tech-werkplaatsen die Dynamo Jeugdwerk in de hele stad en Waalre heeft geopend. De deelnemers werken thuis, op school, bij de Jonge Onderzoekers en in de werkplaatsen tussendoor verder aan de robots.

Meer informatie

De mastercourse is gratis toegankelijk. De robots zijn vanaf 15 uur te bewonderen, de makers geven bij de officiële presentatie graag uitleg over het werkproces. Meer lezen over het project kan hier.