Naar het activiteiten overzicht

Privacyrede 2019

woensdag 16 januari 2019, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht, Nederland

Op woensdag 16 januari spreekt wetenschapper Virginia Eubanks in TivoliVredenburg tijdens de Privacyrede 2019, met als onderwerp de sociale gevolgen van algoritmische besluitvorming. Algoritmes maken tegenwoordig veel beslissingen voor ons, maar dit gaat lang niet altijd goed. Negatieve gevolgen zijn daarbij zwaarder voor mensen die minder hoog op de economische en sociale ladder staan. Zorgt deze technologie voor een nieuwe verdeling in de samenleving, gebaseerd op statistische profielen?

De privacyrede 2019 wordt georganiseerd door SETUP en SURF, in samenwerking met TivoliVredenburg. Erik Huizer, CEO van GÉANT – Europees onderzoeks- en onderwijsnetwerk – zal als moderator de avond in goede banen leiden.

Meer informatie

Virginia Eubanks (Associate Professor of Political Science, University at Albany) schrijft over technologie en sociale rechtvaardigheid. Voor haar boek Automating Inequality onderzocht ze de gevolgen van data mining en voorspellende algoritmes op de ‘working-class’ van Amerika. Tijdens de Privacyrede legt ze aan de hand van opzienbarende en pijnlijke voorbeelden uit hoe het nieuwe ‘data-regime’ serieuze impact op talloze levens heeft.

Voor €7,50 kun je de Privacyrede 2019 bijwonen. Klik hier voor meer informatie.