Naar het activiteiten overzicht

Programmeren voor Kinderrechten: Unicef Dojo

zondag 19 november 2017, 13:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
HNK Rotterdam Scheepvaartkwartier, Vasteland 78, Rotterdam, Nederland

Op 19 november organiseren CoderDojo en Unicef het evenement ‘Programmeren voor Kinderrechten’ bij het HNK Rotterdam Scheepvaartkwartier.

Recht op onderwijs is een van de rechten van het kind waar CoderDojo en Unicef elkaar in vinden. Dit zal tot uiting komen op het event, waar kinderen van 7 tot en met 17 jaar de hele dag werken aan games bouwen met Scratch. Deze dag sluit tevens aan op de viering van de internationale Dag van de Rechten van het kind, die elk jaar plaatsvindt op 20 november. Op en rond deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben.

CoderDojo en Unicef

CoderDojo zet zich in om kinderen kennis te laten maken met een nog ontbrekend vak in het basisonderwijs: programmeren. Kinderen kunnen zich zo op jonge leeftijd ontwikkelen. De idealen van Unicef sluiten hier op aan en worden aangevuld met de wens voor ieder kind om kind te kunnen zijn.

Meer informatie

Het event is na inschrijving gratis toegankelijk. Kinderen dienen hun eigen laptop mee te nemen. Meer informatie is te vinden op www.unicef.coderdojo.nl.