Naar het activiteiten overzicht

PublicSpaces Conferentie 2023: For a Collective Internet

dinsdag 27 juni 2023, 00:00 tot woensdag 28 juni 2023, 19:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam, Nederland

Op dinsdag 27 en woensdag 28 juni 2023 organiseren Waag Futurelab en stichting PublicSpaces de derde editie van de PublicSpaces conferentie. Het thema is dit jaar ‘For a Collective Internet’.

Hoe bouwen we aan een internet dat werkt voor iedereen? Een online ruimte die onze gezondheid, vrijheid en bestaansmiddelen dient en niet in de houdgreep is van Big Tech? Die vragen staan centraal tijdens deze editie van de conferentie.

Programma

Onder leiding van moderatoren Clarice Gargard en Roland Duong zal worden onderzocht of de democratie bestand is tegen Big Tech en hoe een eerlijke markt met alternatieve software en ethische infrastructuur er uit zou kunnen zien. Het programma zal deze drie pijlers omvatten:

  • Kunst – In al zijn vormen en expressies, heeft altijd een unieke rol gespeeld in het onderzoeken van de complexe dynamiek tussen mens en technologie
  • Onderwijs – Sinds de coronapandemie is de houdgreep van techbedrijven op de infrastructuur en didactische middelen in het onderwijs flink verstevigd. Wat leveren we in door het gemak en het monopolie van techbedrijven te omarmen?
  • BAZAAR – Het moment om pionierende bedrijven te ontdekken die open source hard- en software ontwikkelen

Praktische informatie

De conferentie vindt plaats op 27 en 28 juni tussen 10.00 en 18.00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Entrée is 50,– of hoeveel je wil betalen. Tickets reserveren kan hier.