Naar het activiteiten overzicht

PublicSpaces Conferentie – Towards a Common Internet

donderdag 11 maart 2021, 17:00 tot vrijdag 12 maart 2021, 21:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 11 en 12 maart 2021 organiseren PublicSpaces, Pakhuis de Zwijger en Waag een online conferentie om het internet te redden. In de conferentie wordt gekeken naar manieren om het internet weer tot een gezonde publieke ruimte te maken. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Programma

De conferentie bestaat uit een netwerk van organisaties en individuen die zich inzetten voor digitale openbare ruimtes in Europa. Deze organisaties en individuen zijn experts op gebieden als digitale rechten, open data en civic tech. De conferentie is bedoeld om een ​​duurzame samenwerking op gang te brengen met een netwerk van organisaties en ontwikkelaars die zich inzetten voor het repareren van het internet. Een collectief waar het uitwisselen van ideeën en het samenwerken aan specifieke projecten mogelijk worden gemaakt.

De kick-off vindt op donderdagavond plaats met een internationale introductie. Tijdens het dagprogramma op vrijdag gaan professionals uit de publieke sector op zoek naar een uitweg van big tech en gaan ze voor ontwikkelaars alternatieve systemen onderzoeken voor een veilig, open en eerlijk internet. De conferentie sluit vrijdagavond af met een publieke talkshow over de risico’s van het huidige model, maar ook de concrete mogelijkheden voor een toekomstig internet zonder surveillance-kapitalisme en met gezonde alternatieven.

Praktische informatie

  • De conferentie vindt online via Hopin plaats op 11 en 12 maart.
  • De kick-off vindt op donderdagavond plaats van 17:00 tot 20:45 uur, in het Engels.
  • De conferentie vindt vrijdagmiddag plaats van 09:30 tot 17:00 uur in het Engels en gedeeltelijk in het Nederlands.
  • Vrijdagavond start de talkshow van 19:30 tot 21:30 uur via een livestream in het Nederlands.
  • Deelname is gratis en aanmelden kan via de website van PublicSpaces. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met de link.

Ook Netwerk Mediawijsheid is partner van PublicSpaces. Meer informatie vind je op de website.