Naar het activiteiten overzicht

Publieksprogramma Code voor Kinderrechten

donderdag 9 december 2021, 19:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nieuwmarkt 4, Amsterdam, Nederland

Hoe ontstaat er in toekomst technologie die in het belang van kinderen en jongeren staat? In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Waag samen met de Universiteit Leiden en experts de Code voor Kinderrechten ontwikkeld. Praat en ontwerp mee tijdens het publieksprogramma over de Code voor Kinderrechten op donderdag 9 december.

Tijdens het publieksprogramma op donderdag 9 december wordt er gepraat met tech-ontwikkelaars, ontwerpers, ouders en partijen die keuzes maken over technologie voor kinderen. De huidige dilemma’s in het ontwerpen van (de juiste) technologie voor kinderen worden besproken en wordt er gezocht naar oplossingen aan de hand van de Code voor Kinderrechten.

Programma

  • 19:00 uur – Welkom door Ministerie van Binnenlandse Zaken
  • 19:15 uur – Introductie Code voor Kinderrechten door Simone van der Hof, hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden
  • 19:30 uur – Workshop ‘ontwerp in het belang van het kind’
  • 20:30 uur – Afsluitende borrel

Praktische informatie

Het publieksprogramma van de Code voor Kinderrechten wordt op 9 december gegeven. Aanmelden doe je hier.

Wellicht ook interessant

Mary Berkhout-Nio, programmadirecteur van Netwerk Mediawijsheid, werd door Waag geïnterviewd over het belang van de Code voor Kinderrechten. Lees het hele artikel.