Naar het activiteiten overzicht

Regiobijeenkomst MediaPakt

dinsdag 11 april 2017, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Torenallee 75, Eindhoven

Cubiss heeft in november 2016 het MediaPakt gelanceerd; een lerend netwerk dat ervoor zorgt dat mediawijsheid binnen het onderwijs structureel aandacht krijgt. Organisaties die zich aansluiten bij het MediaPakt spreken af om de mediawijsheid van leerlingen en leraren te vergroten en elkaar daarin te versterken door samen te werken en kennis te delen.

Dit kan via het online kennisplatform MediaPakt.nl maar ook via offline bijeenkomsten, zoals de regiobijeenkomsten. Ontmoet je collega’s uit het werkveld en deel of ontdek inspirerende ervaringen, succesverhalen en praktische tips.

Voor wie

De bijeenkomsten zijn interessant voor onderwijs- en bibliotheekprofessionals in Brabant die gezamenlijk mediawijsheid in het onderwijs willen vergroten.

Programma & aanmelden

De regiobijeenkomsten vinden plaats bij diverse scholen. Zij zetten de deuren voor je open voor een interactief programma vol praktische voorbeelden en -handvaten, waardoor meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kan worden gegaan. De praktijkvoorbeelden komen uit diverse onderwijslagen en bieden voor iedereen inspiratie.

Regiobijeenkomst Eindhoven (SintLucas VMBO) – 11 april

  • Welkomstwoord – Marc Dubach
  • Kennismaking locatie – Wat is hun aanpak van mediawijsheid?
  • De Bibliotheek en mediawijsheid – Wat is hun rol en hoe helpen zij jou verder?
  • Mediawijsheid in de praktijk – Interactief aan de slag  met een praktijkvoorbeeld uit het veld: Patrick Koning, Koning Willem I College (mbo)
  • Toelichting MediaPakt – Wat houdt het in en waarom zou jij lid moeten worden?
  • Succesvol samenwerken – Vernieuwde ‘Durf te vragen sessie’ waar gezamenlijk naar oplossingen wordt gezocht.

Aanmelden kan via cubiss.nl.