Naar het activiteiten overzicht

Safer Internet Day 2020

dinsdag 11 februari 2020, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op dinsdag 11 februari 2020 is het wereldwijd Safer Internet Day. Deze dag staat in het teken van online veiligheid en digitale vaardigheden van kinderen en jongeren, met als thema ‘Together for a better internet’.

Benieuwd wat er in Nederland gebeurt op Safer Internet Day? Bekijk hier een overzicht met tips uit het netwerk of kijk op saferinternetcentre.nl/saferinternetday.

Over Safer Internet Day

Wereldwijd wordt Safer Internet Day in meer dan 100 landen gevierd, gecoördineerd door het Insafe/INHOPE netwerk, met de steun van de Europese Commissie en nationale Safer Internet Centers in Europa. In Nederland wordt de dag gecoördineerd door het Safer Internet Centre Nederland, waarbij zoveel mogelijk organisaties worden opgeroepen om betrokken te zijn bij deze dag om het veilig, verantwoord en positieve gebruik van digitale technologie door kinderen jongeren te promoten. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van een evenement.

Zelf aan de slag met veilig internetten? Bekijk de dossiers met tips op Mediawijsheid.nl. En wist je dat HoeZoMediawijs.nl er is voor kinderen en jongeren? Hier kunnen zij zelfstandig met o.a. online veiligheid aan de slag.