Naar het activiteiten overzicht

Safer Internet Day

dinsdag 7 februari 2017, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 7 februari 2017 is het Safer Internet Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons met name onder kinderen en jongeren.

De Safer Internet Day is een jaarlijks terugkerende dag waarop in meer dan 100 landen in de wereld aandacht wordt gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren.

De Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie (Better internet for Kids programma, DG Connect) en wordt gecoördineerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers. In Nederland vormen ECP (met de website Veiliginternetten.nl), het Expertisebureau Online Kindermisbruik en Mediawijzer.net het Safer Internet Center. Door hen wordt in Nederland aandacht voor deze dag gevraagd.

Cyber Estafette op scholen

Tijdens Safer Internet Day wordt het startschot gegeven voor de Cyber Estafette van Geef IT Door. Gedurende deze estafette staan cyber security experts voor de klas om hun vakkennis door te geven en scholieren te enthousiasmeren voor een carrière in de ICT, bijvoorbeeld als ethisch hacker of cyber security specialist. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) trapt de estafette af op het Newmancollege in Breda met een gastles waarin hij scholieren bewust wil maken van het belang van online veiligheid. Lees hier meer.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website.