Naar het activiteiten overzicht

Safer Internet Day 2019

dinsdag 5 februari 2019, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 5 februari 2019 is het wereldwijd Safer Internet Day. Deze dag staat in het teken van online veiligheid en digitale vaardigheden van kinderen en jongeren. Het thema van dit jaar is ‘Together for a better internet’. Ook in Nederland vinden activiteiten plaats: zo zal er bijvoorbeeld onderzoek gepresenteerd worden. De dag biedt de mogelijkheid om positief gebruik van technologie te benadrukken en de rol te ontdekken die we allemaal hebben om een betere en veiligere online omgeving te creëren. Jongeren, docenten, ouders, hulpverleners, bedrijven en overheid worden opgeroepen om gezamenlijk voor een beter internet voor kinderen te zorgen. Houd www.saferinternetcentre.nl in de gaten voor meer informatie.

Benieuwd naar de highlights in binnen- en buitenland? Lees het blogartikel voor een overzicht.

Over Safer Internet Day

In Nederland wordt de dag gecoördineerd door het Safer Internet Centre Nederland, waarbij zoveel mogelijk organisaties worden opgeroepen om betrokken te zijn bij deze dag om het veilig, verantwoord en positieve gebruik van digitale technologie door kinderen jongeren te promoten.

Het Safer Internet Center Nederland – een partnerschap tussen drie partijen: ECP (met de website Veiliginternetten.nl), het Expertisebureau Online Kindermisbruik en Mediawijzer.net – biedt tools die ingezet kunnen worden tijdens de Safer Internet Day.

Wereldwijd wordt Safer Internet Day in meer dan 100 landen gevierd, gecoördineerd door het Insafe/INHOPE netwerk, met de steun van de Europese Commissie en nationale Safer Internet Centers in Europa.