Naar het activiteiten overzicht

Save the date – IMPAKT Festival 2024: DEAL WITH IT

Wednesday 30 October 2024, 00:00 tot Sunday 3 November 2024, 00:00

Met DEAL WITH IT breekt het IMPAKT Festival 2024 een lans voor kunstenaars die de controverse niet schuwen en radicale posities innemen. De controverse is hierbij geen goedkoop effect, niet een makkelijk middel om de aandacht te trekken, maar het resultaat van de principieel kritische houding van de kunstenaars. Ze spreken zich uit over urgente onderwerpen in het huidige tijdsgewricht en stellen zich daarbij niet conformistisch op. Ze durven omstreden te zijn, gebruiken humor en kunnen omgaan met ambiguïteit en paradoxen.

Het IMPAKT Festival 2024 geeft een podium aan makers die zich onderscheiden door een mentaliteit die (zelf)kritisch is naar alle kanten, naar de politiek en de samenleving in zijn algemeen, maar ook naar zichzelf en naar de omgeving (kunst, cultuur, academia) waar ze in functioneren en van afhankelijk zijn. We bespreken de druk van alle activistische en sociaal-politieke agenda’s waar kunstenaars steeds vaker aan moeten voldoen in een tijd van identiteitspolitiek, elite capture en hyperkapitalisme.

Programma

Het IMPAKT Festival 2024 richt zich op kunst die de wereld in al haar complexiteit toont en met een radicaal andere waarneming meehelpt aan het bouwen van een inclusieve samenleving.

DEAL WITH IT wordt samengesteld door Arjon Dunnewind (IMPAKT) en Ine Gevers (o.a. Come Alive, Fake Me Hard, Robot Love, Hacking Habitat, Niet Normaal). Meer informatie over het programma vind je de komende maanden op de website van IMPAKT.

Praktische informatie

Het IMPAKT Festival 2024 zal plaatsvinden van 30 oktober t/m 3 november. Meer informatie volgt in de komende maanden. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief van IMPAKT en houdt dit agenda-item in de gaten.