Naar het activiteiten overzicht

Security4Teens: The Hackademy

zaterdag 13 april 2019, 10:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Radboud Universiteit, Toernooiveld 212, Nijmegen

Op zaterdag 13 april organiseert open source organisatie First8 in samenwerking met de Radboud Universiteit de tweede editie van Security4Teens. Het thema: The Hackademy. Deelnemers maken kennis met ethisch hacken, bewustwording van veilig sociale mediagebruik, privacy en security. Deze training wordt gegeven vanuit het idee dat tieners nu enthousiaste gebruikers van IT zijn, en in de toekomst medewerkers en klanten in de sector zullen zijn.

Over de training

Tijdens Security4Teens gaan teams van 4 personen onder begeleiding van professionals aan de slag met lockpicking, hacking, encryptie, social engineering en phishingmails. Na de training is er een inspiratiesessie met Maria Genova, een veelgevraagd spreker op het gebied van identiteitsfraude, privacy en informatiebeveiliging. Bij de inspiratiesessie zijn ouders ook welkom.

Meer informatie

Security4Teens is bedoeld voor kinderen van 12 t/m 16 jaar en duurt van 11.00 tot 15.30 uur. Er is plek voor maximaal 40 kinderen. Deelname is kosteloos. Kijk hier voor meer informatie.